Huisregels

Omdat we met veel mensen en dieren bij elkaar zijn, hebben we een aantal regels opgesteld zodat het veilig blijft voor jou en je paard

 

De betaling van de manege lessen gaat maandelijks volgens het FNRS systeem met een automatische incasso.

Over de betaling van je stalhuur kan je afspraken maken met Annemiek Vermeer.

 

Het is verboden om je hond of kat (want ook dat zien we gebeuren!) mee te nemen naar Stal Vermeer. Ook de dieren in je auto laten, is niet toegestaan. De stal honden die het terrein (en dus ook je spullen en je paard) beveiligen, kunnen je auto beschadigen als er zich een dier in bevind. We stellen ons daar niet aansprakelijk voor.

 

Als je met de auto komt, parkeer dan niet voor het bordje "Verboden te parkeren". Er is achter de buitenbak ook nog parkeerruimte.

 

Als je met een lease- of een eigen pony/paard de poetsplaats of spuitplaats gebruikt, veeg deze dan netjes aan en ruim je mest zsm op. Zo heeft een ander geen last van jouw 'troep' en kan je zelf ook steeds vaker op een schone poetsplaats terecht.

 

De 20 x 40 bak mag gebruikt worden om te longeren en freestyle/grondwerk te doen. Rijden heeft echter wel voorrang. De longeerring biedt dan uitkomst. De 'kleine' bak malg niet als paddock worden gebruikt. Je moet bij je paard blijven als hij in de bak is.

 

De crossbaan mag alleen gebruikt met een bodyprotector aan (m.u.v. licht stap en drafwerk langs de hindernissen)

 

Zaterdag is er van 10.00 - 11.00 een dubbele les en dus twee bakken bezet. Dit is maar 1 keer in de week het geval. Hou daar rekening mee. Er zal op dat tijdstip alleen in de 20 x 40 bak gereden kunnen worden. En in de buitenbak.

 

Zondag is de stal van 11.00 - 18.00 geopend! Mocht je echt niet rond deze tijd kunnen komen, overleg dan van tevoren met de familie Vermeer.

Als je met je trailer weg gaat, mag dat wel.

 

Door de weeks zetten wij de paarden buiten. In het weekend kan je dit onderling regelen. Bij het buitenzetten moet je zoveel mogelijk de vaste groep en plek aanhouden als waar je paard door de weeks in staat. Zo blijven de kleine paddocks vrij voor de paarden die alleen moeten staan. De indeling hangt op het prikbord en op de buitenkant van de staldeuren aan de paddockkant.

 

Het rijden met cap rijden is uiteraard verplicht.

 

Het paspoort van je paard moet volgens de FNRS bij je paard blijven. Is dit niet het geval, dan moet je een boete van 250,- betalen. Hier hebben we de volgende oplossing voor gevonden; Onder het prikbord staan kastjes. Daar bewaren we de papieren in. Er zijn twee sleutels tegelijktijdig nodig om erbij te kunnen. Zo veilig mogelijk! (meer info bij team Vermeer)

 

Privelessen moeten op het daarvoor bestemde bord naast de voerkar genoteerd worden, zodat het geven van dubbele lessen voorkomen wordt. Je stalgenoten hebben op deze manier voldoende ruimte om vrij te rijden. Tijdens de privelessen kan er gewoon bij gereden worden door de pensionklanten. Wat je niet wilt dat in je eigen les gebeurt, voorkom dat ook bij een ander. Hou rekening met elkaar!

 

De instructeurs van Manege Vermeer zijn allemaal in het bezit van een ORUN instructeurs diploma. Instructeurs van buitenaf moeten om verzekeringstechnische reden ook in het bezit zijn van een NHB of ORUN diploma (moet kopie kunnen overleggen).

 

Roken is alleen buiten toegestaan en niet in de hallen!

 

Er mag niet gelongeerd worden in de buitenbak en niet in de grote rijhal.

 

Let op je snelheid! Er loopt vanalles op het erf wat voor jouw auto kan springen lopen of vallen. Stapvoets is hard genoeg!

 

De landelijk opgestelde manegeregels kan je vinden op het prikbord bij de voerkar.

 

We hebben een uniek What's app systeem. Meld je aan bij Annemiek voor de pensionstalgroep en je blijft altijd up to date!

 

 

freestyle